Voertuig van Valleihopper

Wijziging OV-vangnet en haltetaxirrreis

Wijziging WO-vangnet en haltetaxRRRreis

Vanaf 3 april 2022 organiseert de Provincie Gelderland het OV-vangnet weer zelf. Zij komen met een nieuw systeem de haltetaxiRRReis. Dit houdt in dat er iets is verandert voor de openbaar vervoer reiziger in de Gelderse gemeenten in Regio Foodvalley.

Wijziging OV-vangnet reizigers

Deze wijziging geldt alleen voor Openbaar Vervoer reizigers in de Gelderse gemeenten. Dus niet voor Wmo-pashouders, die via de gemeente een indicatie hebben ontvangen of inwoners van de 3 Utrechtse gemeenten.

 Tot nu toe kon iedereen gebruik maken van Valleihopper. Ook als u geen Wmo-pas had van de gemeente. Dit was de OV-vangnetregeling. Deze regeling is bedoeld om reizigers met het aanvullend openbaar vervoer te laten reizen op momenten dat er geen ander openbaar vervoer beschikbaar is. Dit werd uitgevoerd in opdracht van de provincie Gelderland. Woont u in Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen, dan is er vanaf 3 april iets voor u verandert!

Vanaf 3 april organiseert de provincie Gelderland het OV-vangnet weer zelf. De provincie komt met een nieuw vervoersysteem, namelijk de HaltetaxiRRReis. U kunt met ingang van 3 april geen gebruik meer maken van het OV-vangnet bij Valleihopper.

Reist u van of naar een Utrechtse gemeente (Renswoude, Rhenen of Veenendaal) dan kunt u nog wel gebruik maken van Valleihopper. Deze Utrechtse gemeenten gaan verder met het OV-vangnet, zoals dat ook nu gaat. De provincie Utrecht neemt dit voor haar rekening.

Wat is haltetaxirrreis

HaltetaxiRRReis is een aanvulling op het regulier openbaar vervoer. HaltetaxiRRReis is een deeltaxi zonder vaste route. U kunt gebruik maken van halteRRReis voor een reis binnen een straal van twee tot vijftien kilometer. Dit vervoer is van halte-tot-halte of van halte naar een trein-of busstation. Het reizen met haltetaxiRRReis is alleen mogelijk op tijdstippen dat er geen ander openbaar vervoer beschikbaar is. Uiteraard kunnen rolstoelgebruikers ook mee met haltetaxiRRReis. Hiervoor zijn speciale voertuigen ingericht.

Haltetaxirrreis bestellen

U moet de reis vooraf reserveren, minimaal 1 uur en maximaal 2 maanden van te voren. U kunt de haltetaxiRRReis bestellen via de website https://halte.RRReis.nl, via de RRReis-app, via de 9292-app of via telefoonnummer 085 004 66 99. Het tarief bestaat uit een opstaptarief van € 2,02 + € 0,36 per kilometer.

OV-ambassadeurs

Vindt u het misschien moeilijk om te gaan reizen met de haltetaxiRRReis dan is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een OV-ambassadeur. Zij kunnen u helpen met de reis, zodat u kunt ervaren hoe de haltetaxiRRReis werkt.