De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker
Reiziger van Valleihopper wordt door chauffeur begeleid vanuit voertuig naar ingang ziekenhuis

Versoepeling maatregelen Valleihopper

Naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen zijn ook de maatregelen in de Valleihopper per 25 september 2021 versoepeld.

De belangrijkste wijziging is dat er geen zitplaatsbeperking meer geldt. Er mag dus weer volledig gecombineerd worden door de vervoerders. Daardoor kan ook de indicatie ‘voorin’ weer uitgevoerd worden. Ook mogen de chauffeurs weer de gebouwen in en kan de indicatie ‘kamer tot kamer’ uitgevoerd worden.

De plicht tot het dragen van een medisch mondkapje in de taxi voor chauffeur en reiziger en de ‘gezondheidscheck’ bij de ritboeking blijven wel verplicht. Wij begrijpen dat dit niet altijd prettig is, maar wij blijven de opgestelde richtlijnen volgen voor de veiligheid van u, uw medepassagiers en de chauffeurs.

Een gevolg van de ingezette versoepelingen in de afgelopen periode heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer reizigers weer van de Valleihopper gebruik maken. Uiteraard zijn wij daar blij mee, maar we merken ook dat dit alles ervoor zorgt dat de regiotaxi op bepaalde momenten van de dag vol komt te zitten en we geconfronteerd worden met vertragingen. We begrijpen dat dit voor u als reiziger niet wenselijk is en we proberen daarom zo snel mogelijk de benodigde capaciteit weer op orde te hebben.

Om dit tijdelijke probleem onder controle te houden, kunnen wij ook uw hulp gebruiken. Wij vragen uw hulp om uw rit zo vroeg mogelijk van te voren te reserveren en zoveel mogelijk uw heen en terug rit gelijktijdig te reserveren. Op deze manier hopen we dat er voldoende capaciteit is om iedereen daar waar nodig te vervoeren. Daarnaast kan de telefoniste aan u vragen of de rit eerder of later uitgevoerd kan worden om zo de ritten te spreiden en ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk reizigers gebruik kunnen maken van de regiotaxi. Plan uw rit voor een belangrijke afspraak ook niet te krap. Bij een eventuele vertraging bent u dan tenminste nog op tijd!

We bedanken u voor uw begrip en medewerking.