De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Voor wie is de Valleihopper?

De Valleihopper is voor mensen met een Wmo vervoersindicatie van de gemeente. Het is ook aanvullend openbaar vervoer voor de Utrechtse gemeenten (Renswoude, Rhenen en Veenendaal). U kunt gebruik maken van Valleihopper wanneer gewoon openbaar vervoer niet mogelijk is. De inwoners van Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen, kunnen voor aanvullend openbaar vervoer gebruik maken van haltetaxiRRReis. Dit wordt verzorgd door de provincie Gelderland.

Tevens kunnen personen met een Wmo-indicatie vanuit één van de regio Foodvalley gemeenten (Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Wageningen en Veenendaal) gebruik maken van de diensten van Valleihopper.

U kunt gebruik maken van de Valleihopper wanneer:

  • u vanwege een beperking niet met ander openbaar vervoer kunt reizen, of
  • u aangepast vervoer nodig hebt, of
  • u woont in Renswoude, Rhenen of Veenendaal en openbaar vervoer nodig hebt maar er geen ander openbaar vervoer beschikbaar is. Hiervoor geldt een aantal voorwaarden, bijvoorbeeld wat betreft de minimale looptijd naar de dichtstbijzijnde halte van het andere openbaar vervoer. 

Voor de gemeente Wageningen verzorgt de Valleihopper ook het vervoer 65+. Meer informatie daarover is te verkrijgen bij Startpunt Wageningen.